۵۰ درصد محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می شود

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون حدود ۵۰ درصد محصولات تولید شده در بخش کشاورزی از مزرعه تا سفره به ضایعات تبدیل می شود.

به گزارش اگزیم نیوز، علیرضا مهاجر روز چهارشنبه در آیین پایانی نخستین کنگره ملی فنی و مهندسی کشاورزی که در سالن همایش های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور مستقر در کرج برگزار شد، افزود: ضایعات در محصول سبزی بیش از ۷۰ درصد، صیفی جات بیش از ۴۰ درصد و در مابقی محصولات بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است که به طور میانگین عددی حدود ۵۰ درصد را نشان می دهد.

وی اظهار کرد: اکنون سالانه ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در کشور تولید می شود که پنج میلیون تن آن صادراتی است.

مهاجر گفت : سالانه نیز حدود ۲۲ میلیون تن محصولات کشاورزی وارداتی داریم که اکنون وزارت جهاد کشاورزی برای ۸۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ایران به همراه ۱۰ میلیون نفر مهاجر خارجی تولید غذا دارد.

وی اظهار کرد: جهاد کشاورزی با تولید سالانه ۱۲۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی که حدود پنج میلیون تن آن صادر می شود ضمن اینکه حدود ۲۲ میلیون تن هم واردات انجام می شود مسوولیت تامین غذای این جمعیت را برعهده دارد.

مهاجر با بیان اینکه اکنون تنوع محصولات کشاورزی کشور به نسبت به سال های پیش از انقلاب و دهه های اول و دوم پس از انقلاب بیشتر شده است، گفت : افزون بر تنوع غذایی بالا ، ذائقه ها نیز در کشور تغییر پیدا کرده است.

وی افزود: امروزه ذائقه ما به سمت محصولات پرآب بر مثل برنج و میوه ها رفته است؛ در کنار این تغییرات به دنبال راهکاری هستیم که بتوانیم نیاز جامعه را برطرف کنیم که باید روی الگوی تغذیه قبل از الگوی کشت پرداخته شود که تغییر باید در مسیر زمین و آب محدود، انجام شود.

مهاجر گفت: در الگوی کشت و بهره وری در آب چند راهکار داریم که یکی تغییر تاریخ فصل کشت است که می توانیم فشار بر روی اراضی و همچنین آب را با تغییر فصل کشت کاهش دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت افزود: کشور ما کم آب است و نمی توانیم ذرت و سویا که محصولات تابستانه است را تولید کنیم که در این بخش برای تغذیه طیور وابسته به واردات هستیم.

وی تصریح کرد: بخش زیادی از اراضی کشور هم به دلیل کوچک و خرد بودن به صورت سنتی و غرقابی آبیاری می شود و به رغم اینکه هزینه زیادی برای آبیاری نوین کرده ایم ولی بیشتر آب بخش کشاورزی صرف این اراضی کوچک می شود.

مهاجر یکی از راهکارهای بهره وری آب را کشت حفاظتی دانست که باید ابزار لازم آن را در اختیار جامعه کشاروزی گذاشت.

وی گفت: برای کشت حفاظتی نیاز به باقیمانده کشت در اراضی است در حالیکه از طرفی علوفه نداریم و کاه گرانتر از گندم است، کاه را از زمین خارج می کنیم که با کشت حفاظتی همخوانی ندارد.

مهاجر تاکید کرد: بایستی شرایط تولید را به سمت استفاده از آب کمتر هدایت کرد.

نخستین کنگره ملی فنی و مهندسی کشاورزی به همت موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته با حضور محققان و پژوهشگران این بخش در کرج آغاز شد.

در حاشیه برگزاری این کنگره نمایشگاه جامع هوشمندسازی کشاورزی با حضور ۲۲ شرکت دانش بنیان نیز برگزار شد.

کد خبر 60937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =